Tak jak mám jíst, když nechci být tlustá?

Hlavní je si určitě ujasnit co je to být " tlustá ".  Každý, kdo trpí PPP a podívá se do zrcadla, tak se cítí tlustý a nezáleží jestli váží 40, 45, 50, 60, 70kg. Ale ne jen ten kdo trpí PPP si tak připadá i když tomu třeba není. Většina lidí je sama k sobě více kritická a díky době jde o to být perfektní... Ovšem jsou ale skutečně lidé, kteří mají nadváhu, stejně jako jiní mají podvíživu. Pro lidi trpící PPP je nakonec nejdůležitější si UDRŽET optimální ( bezpečnou ) váhu. Tak je to podstatné u anorektičky, která přibere na optimální váhu, stejně jako u bulimičky, která po léčbě zhubne na optimální váhu, ale jak si ji i bez hladovění a zvracení udržet?


Nejzásadnější problém! Každý se bojí, že když začně jíst, začne také přibírat...
Omyl! Paradoxně, čím častěji člověk jí, tím rychleji jeho metabolismus pracuje, on dostává do těla potřebné živiny, energii a váha se drží.
Proto se doporučuje jíst asi 5x-6x denně zhruba po třech hodinách. 
Dále je potřeba jíst vše! Nevyhýbat se sladkému atd. Tím se předejde přejídání a většinou i zvracení. Když si člověk delší dobu něco odpírá, jednou nakonec ujede a dojde k přejedení a u některých následuje zvracení nebo extrémní cvičení či následné hladovění a točení v začarovaném kruhu...
Dám si tedy snídani. Dopoledne jdeme s kamarádkou do cukrárny a tak si dám k svačině sladký dort. Dám si oběd. Dám si pudink k odpolední svačině, když mám na něj chuť. Večeři a třeba pak i něco po ní... Zní to hrozně? Bože snědla jsem sladký dort a tolik jídla za den?! Je to optimální! Přece kolik energie tělo vydá jen na nezbytné životní pochody... Ne po takovém jídelníčku se nepřibírá! ;) 

Tak toto byla jen názorná ukázka. Nechtěla bych se tu rozepisovat dál, chtěla jsem tím vším jen říct, že to že jíme často neznamená, že budeme tloustnout, ale naopak nejíst celý den a pak se pořádně " napráskat " je cesta k obezitě. Takže jestli si tento článek přečetl někdo, kdo zrovna začína s jídlem trochu bojovat a bojí se o svou postavu, ale zároveň by nerad spadl do PPP, tak nejlepší rada je pravidelný a vyvážený jídelníček bez radikálních omezeních... :)